Ακμή

Η ακμή είναι μια από τις πιο συνήθεις δερματικές παθήσεις με αρκετά ενοχλητικό τρόπο εμφάνισης, όπως σπυράκια, φαγέσωρες (κοινώς «μπιμπίκια») αλλά και μικροκύστες κάτω από το δέρμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ακμή δεν εμφανίζεται μόνο σε πολύ νεαρές ηλικίες αλλά και άτομα άνω των 18 ετών.

Πολλές φορές, ακόμα και μετά την εξαφάνιση της ακμής, μένουν ουλές και σημάδια στο δέρμα, που έχουν τη μορφή μικρών εξογκωμάτων ή βαθουλωμάτων, κάνοντας το δέρμα μας να μην φαίνεται λείο και απαλό. Υπάρχει τρόπος, όμως, ώστε να εξαλειφθούν με σύγχρονες θεραπείες αισθητικής αποκατάστασης.

Θεραπεία για την ακμή και τα σημάδια

Η θεραπεία για τα σημάδια και τις βλάβες της ακμής περιλαμβάνει δύο στάδια:

  • Την εξάλειψη των ουλών μέσα από το δέρμα, που επιτυγχάνεται με τεχνικές όπως το microneedling και το χημικό peeling.

Microneedling

Πρόκειται για τη χρήση μικροβελονών με πάχος έως 2,5 χιλιοστά που εμποτίζουν το δέρμα με θρεπτικά συστατικά και ενεργοποιούν τους φυσικούς μηχανισμούς παραγωγής κολλαγόνου. Τα συστατικά απορροφώνται σε μεγάλο βαθμό από το δέρμα και έτσι επιταχύνεται η διαδικασία επούλωσης και αποκατάστασης.

ΧΗΜΙΚΟ peeling

Το χημικό peeling στοχεύει στα μικροσκοπικά εξανθήματα (βλατίδες) και τους φαγέσωρες (στίγματα) της ενεργής ακμής, καθώς και σε σημάδια ή ουλές που έχουν μείνει από παλιά. Εφαρμόζεται με τη χρήση ειδικού διαλύματος, όπως το πολύ διαδεδομένο Jessner, και πετυχαίνει εντυπωσιακό αποτέλεσμα απολέπισης μετά από λίγα εικοσιτετράωρα.

  • Την αποκατάσταση του δέρματος ώστε η περιοχή που έδρασε η ακμή να ανακτήσει όσο το δυνατό περισσότερη σφριγηλότητα και λάμψη.

Η κυριότερη τεχνική ανάπλασης είναι η μεσοθεραπεία, η οποία διακρίνεται σε θεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma) και θεραπεία με αμινοξέα. Στη μέθοδο PRP, η οποία συνδυάζεται ιδανινκά με το microneedling, εγχύουμε πλάσμα αίματος (δηλ νερό και πρωτεϊνες αίματος) μαζί με αιμοπετάλια που προέρχονται από τον ίδιο τον οργανισμό μας στις περιοχές ή στα σημεία που μας ενδιαφέρουν. Με αυτό επιτυγχάνεται ενεργοποίηση αυξητικών παραγόντων του οργανισμού μας, η οποία έχει πολύ καλά αναπλαστικά αποτελέσματα.

Η μεσοθεραπεία μπορεί να συμπληρωθεί με την προσθήκη πολύτιμων αμινοξέων και υαλουρονικού οξέος.

Η δική σου Θεραπεία

Η επιλογή σου να φροντίσεις το πρόσωπο και το σώμα σου αξίζει σεβασμό και την καλύτερη δυνατή φροντίδα.
Κλείσε το ραντεβού σου στο Derma Medical και εμείς θα εξετάσουμε με προσοχή και ακρίβεια τις ανάγκες σου. Δεσμευόμαστε ότι η πρότασή μας δεν θα είναι απλώς μια «βελτιωτική παρέμβαση» αλλά μια ολοκληρωμένη λύση που θα σε κάνει νιώθεις όμορφα, τόσο έξω όσο και μέσα σου.

Κριτικές

Είπαν για Εμάς

Βιβή Κατσουλάκη

"Εξαιρετική επαγγελματίας,πολύ ωραίος χώρος,αισθάνεσαι σιγουριά και ασφάλεια."

Aspa Koulouri

"Το επισκέφτηκα πρόσφατα και το συστήνω, εξαιρετική γιατρός και επαγγελματίας στο αντικειμενο της και πολύ καλος ανθρωπος!!!"

Margarita Vratsista

"Εξαιρετική δερματολόγος, χαμογελαστός καλός άνθρωπος! Τη συστήνω χωρίς δεύτερη σκέψη!"

Aliki Theohari

"Από τους καλύτερους ανθρώπους και γιατρούς που έχω γνωρίσει!!! Με συνέπεια και προσοχή στη λεπτομέρεια!!!"

Τάκης Σαρλάς

"Αψογη και σωστη επαγγελματιας.Τελεια αποτελεσματα.
"

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΠΛΕΥΡΑ ΣΟΥ..

Με την επιστημονική φροντίδα του Derma Medical