Ατοπική
Δερματίτιδα

Η ατοπική δερματίτιδα ή αλλιώς το έκζεμα είναι μια μορφή φλεγμονώδους δερματοπάθειας που εμφανίζεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

Τα αίτια που την προκαλούν δεν είναι σαφή αλλά η εμφάνισή της επηρεάζεται από παράγοντες όπως η γενικότερη δερματική υγεία, η κληρονομικότητα, το περιβάλλον και η ψυχολογική πίεση (άγχος, στρες κ.λπ.).

Σήμερα περίπου 1 στα 6 άτομα εμφανίζει, σε κάποια στιγμή της ζωής του, ατοπική δερματίτιδα, με συμπτώματα όπως κνησμό, ξηρό δέρμα, εξανθήματα και ήπιους ή έντονους ερεθισμούς.

Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν σε πολλά και διάφορα σημεία του σώματος, ενώ η πάθηση μπορεί να συνοδεύεται από άσθμα ή αλλεργική ρινίτιδα.

Αντιμετώπιση της δερματίτιδας

Οι κλασικές θεραπείες, με χορήγηση από το στόμα ή ενέσιμες, για τη δερματίτιδα δεν έχουν μόνιμο αποτέλεσμα, αλλά μπορούν να ανακουφίσουν από τις εξάρσεις και να καταστήσουν πιο ήπια τα συμπτώματά της.

Επίσης, αλοιφές με τον νέο, ισχυρό παράγοντα τακρόλιμους (tacrolimus), στοχεύουν στην προστασία και αποκατάσταση του δερματικού φραγμού, δηλαδή της κεράτινης στιβάδας του δέρματος, ώστε να μην μπορούν να διεισδύσουν βλαβεροί μικροοργανισμοί.

Ορισμένες φορές ενδέχεται να χρειαστεί αιματολογική εξέταση και αλλεργιακό τεστ, ενώ ο δερματολόγος μπορεί να συστήσει αγωγή με αντιβίωση, αν υπάρχει βακτηριακή λοίμωξη.

Μέτρα πρόληψης για την ατοπική δερματίτιδα

Για την αντιμετώπιση της δερματίτιδας είναι σημαντικό να λαμβάνουμε μέτρα πρόληψης, όπως για παράδειγμα η συχνή ενυδάτωση, η αποφυγή χρήσης ερεθιστικών σκευασμάτων (απορρυπαντικά, σαπούνι κ.λπ.).

Όταν υπάρχει έξαρση της δερματίτιδας προσέχουμε, όσο είναι δυνατό, να μην την επιδεινώνουμε με πολύ ζεστό μπάνιο, ξύσιμο, έκθεση σε στοιχεία του περιβάλλοντος (σκόνη, γύρη κ.λπ.), ενώ παράλληλα προσέχουμε ώστε η διατροφή μας να μην περιέχει τροφές που ενδέχεται να προκαλέσουν ήπια αλλεργική ή άλλη αντίδραση.

Η δική σου Θεραπεία

Η επιλογή σου να φροντίσεις το πρόσωπο και το σώμα σου αξίζει σεβασμό και την καλύτερη δυνατή φροντίδα.
Κλείσε το ραντεβού σου στο Derma Medical και εμείς θα εξετάσουμε με προσοχή και ακρίβεια τις ανάγκες σου. Δεσμευόμαστε ότι η πρότασή μας δεν θα είναι απλώς μια «βελτιωτική παρέμβαση» αλλά μια ολοκληρωμένη λύση που θα σε κάνει νιώθεις όμορφα, τόσο έξω όσο και μέσα σου.

Κριτικές

Είπαν για Εμάς

Βιβή Κατσουλάκη

"Εξαιρετική επαγγελματίας,πολύ ωραίος χώρος,αισθάνεσαι σιγουριά και ασφάλεια."

Aspa Koulouri

"Το επισκέφτηκα πρόσφατα και το συστήνω, εξαιρετική γιατρός και επαγγελματίας στο αντικειμενο της και πολύ καλος ανθρωπος!!!"

Margarita Vratsista

"Εξαιρετική δερματολόγος, χαμογελαστός καλός άνθρωπος! Τη συστήνω χωρίς δεύτερη σκέψη!"

Aliki Theohari

"Από τους καλύτερους ανθρώπους και γιατρούς που έχω γνωρίσει!!! Με συνέπεια και προσοχή στη λεπτομέρεια!!!"

Τάκης Σαρλάς

"Αψογη και σωστη επαγγελματιας.Τελεια αποτελεσματα.
"

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΠΛΕΥΡΑ ΣΟΥ..

Με την επιστημονική φροντίδα του Derma Medical