Θεραπείες

Χημικό
Peeling

Θεραπεία προσώπου με χημικό peeling

Το χημικό peeling είναι μια θεραπεία στην οποία ένα διάλυμα οξέος χρησιμοποιείται για να αφαιρέσει τα εξωτερικά στρώματα της επιδερμίδας.

Τι είναι το χημικό peeling

Το χημικό peeling είναι μία από τις παλαιότερες αισθητικές θεραπείες στον κόσμο.

Σήμερα, στις αισθητικές εφαρμογές, ο ρόλος του χημικού peeling είναι αναντικατάστατος.

Tα συστατικά τα οποία χρησιμοποιούνται λαμβάνονται συχνά από φυσικές πηγές, όπως το γαλακτικό οξύ που προέρχεται από το γάλα, ταρταρικό οξύ που προέρχεται από το κρασί, το κιτρικό οξύ που προέρχεται από το χυμό λεμονιού και πολλά άλλα.

Τα οξέα αυτά αποτελούν την ομάδα των αλφα-υδροξυοξέων (AHA) τα οποία χρησιμοποιούνται στα ήπια και μέτρια peelings.

Στις μέρες μας, το peeling προσώπου είναι δημοφιλές επειδή προσφέρει σχεδόν άμεσα αποτελέσματα.

Τι προσφέρει το χημικό peeling

Το χημικό peeling προσώπου βοηθά τα άτομα που έχουν κηλίδες, ρυτίδες, ουλές και πανάδες στο πρόσωπο ή χρωματική ανομοιογένεια στο δέρμα (δυσχρωμία).

Όταν διενεργείται τακτικά, το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό, με περισσότερο ομοιόμορφη χρώση και απαλότερο.

Επιπλέον το peeling βοηθάει στη καλύτερη απορρόφηση των τοπικών καλλυντικών που χρησιμοποιείτε, καθιστώντας τα περισσότερο αποτελεσματικά.

Το peeling δεν γίνεται μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στο υπόλοιπο σώμα όπως για παράδειγμα στο ντεκολτέ, στη πλάτη και στα χέρια.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

Στο ιατρείο Derma Medical χρησιμοποιούμε εξοπλισμό, προϊόντα και μεθόδους που έχουν ελεγχθεί, εγκριθεί ή πιστοποιηθεί από αναγνωρισμένους φορείς.

Τα σκευάσματα και προϊόντα που χρησιμοποιούμε για τις θεραπείες του χημικού peeling είναι επώνυμα, υψηλής ποιότητας, με κλινικά ελεγμένο αποτέλεσμα και τα υλικά ή ουσίες στις οποίες βασίζονται έχουν εγκριθεί από τους αρμόδιους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανθρώπινη υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Συχνές ερωτήσεις για το χημικό peeling.

Ποια είναι η δράση του χημικού peeling;

Το χημικό peeling ενισχύει και απαλύνει την υφή του δέρματος. Είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τις ατέλειες του προσώπου, τις ρυτίδες, και τη ανομοιόμορφη χρώση του δέρματος.

Με το peeling γίνεται απολέπιση των εξωτερικών στρωμάτων του νεκρού δέρματος, αποκαλύπτοντας ένα νέο στρώμα με βελτιωμένο τόνο, υφή και χρώμα.

Πόσοι τύποι χημικού peeling υπάρχουν;

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι ανάλογα με τη δραστικότητα των διαλυμάτων και το βάθος της απολέπισης την οποία προκαλούν στην επιδερμίδα: Ο επιφανειακός τύπος, ο μέτριος και ο βαθύς. Τα μέτρια peeling είναι τα συχνότερα χρησιμοποιούμενα.

Οι χημικές ουσίες είναι κυρίως διαλύματα που χρησιμοποιούν φαινόλη, τριχλωροξικό οξύ (TCA) και αλφα-υδροξυοξέα (AHA), όπως το γλυκολικό οξύ, το γαλακτικό οξύ και τα οξέα φρούτων, σε διάφορες πυκνότητες καθώς επίσης το διάλυμα Jessner.

Το βαθύ χημικό peeling επιτυγχάνεται με τη φαινόλη και το τριχλωροξικό οξύ, ενώ τα άλφα-υδροξυοξέα προορίζονται για ελαφριά, επιφανειακή ανανέωση της επιδερμίδας.

Η ακριβής φόρμουλα που χρησιμοποιείται στα χημικά διαλύματα μπορεί να μεταβληθεί για να καλύψει τις ανάγκες κάθε ασθενούς χωριστά.

Πού εφαρμόζεται η θεραπεία;

Το χημικό peeling χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ορισμένων καταστάσεων, όπως:

  • Κοινή ακμή, ροδόχρους ακμή, ουλές ακμής.
  • Λεπτές ρυτίδες προσώπου.
  • Δυσχρωμίες από τον ήλιο και μέλασμα.
  • Ρυτίδες γύρω από τα μάτια.
  • Χαλάρωση του δέρματος.

Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες αισθητικές θεραπείες;

Το χημικό peeling συνδυάζεται με πολλές αισθητικές εφαρμογές όπως botox, υαλουρονικό οξύ, νήματα και μεσοθεραπεία.

Στο ιατρείο χρησιμοποιείται συχνά σαν προετοιμασία για άλλες θεραπείες ιδιαίτερα πριν την μεσοθεραπεία στο πρόσωπο και στα μάτια.
Η εφαρμογή του μπορεί να γίνει εύκολα και χωρίς φόβο στην ίδια συνεδρία.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΠΛΕΥΡΑ ΣΟΥ..

Με την επιστημονική φροντίδα του Derma Medical