Θεραπείες

Ενέσιμες
Θεραπείες

Θεραπείες ανόρθωσης προσώπου στο Derma Medical!

Οι ενέσιμες θεραπείες ήταν πάντα στις πρώτες επιλογές για την αντιγήρανση και την αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης.

Γιατί να επιλέξω την ενέσιμη θεραπεία

Ο χρόνος και οι επαναλαμβανόμενες συσπάσεις των μυών του προσώπου έχουν σαν αποτέλεσμα την σταδιακή εμφάνιση ρυτίδων.

Οι ενέσιμες θεραπείες αποτελούν τις πιο γνωστές και διαδεδομένες θεραπείες αντιγήρανσης στην αισθητική δερματολογία.

Χρησιμοποιούνται για την εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης του προσώπου.

Η εφαρμογή τους είναι ελάχιστα επεμβατική, μικρής διάρκειας, ασφαλής και με πολύ καλά αποτελέσματα.

Δεν περιορίζονται μόνο στη αισθητική δερματολογία, αλλά επεκτείνονται και σε άλλες παθήσεις όπως πχ η υπεριδρωσία.

Η διαδικασία της θεραπείας

Με τη βοήθεια μιας λεπτής βελόνας ενίεται μικρή ποσότητα από το φάρμακο σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου ή του λαιμού.

Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 10 λεπτά και είναι πρακτικά ανώδυνη. Δεν έχει περίοδο αποθεραπείας και το άτομο επιστρέφει κατευθείαν στις δραστηριότητές του.

Η δράση πάνω στους μυς αρχίζει και γίνεται αντιληπτή μετά από μία εβδομάδα περίπου. Η δράση αυτή διαρκεί 4-6 μήνες.

Μετά το διάστημα αυτό και εάν δεν επαναληφθεί η θεραπεία, η κινητικότητα των μυών επανέρχεται προοδευτικά στα αρχικά της επίπεδα. Τις περισσότερες φορές, μετά από 3 με 4 θεραπείες το μεσοδιάστημα μεταξύ των θεραπειών αυξάνεται, καθώς «ξεχνάμε» να κάνουμε τις κινήσεις που προκαλούν τις ρυτίδες.

`

Μπότοξ

Το διάσημο μπότοξ είναι μια από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους απάλυνσης των ρυτίδων, καθώς χαλαρώνει τους μυς στην περιοχή που εφαρμόζεται.

Γίνεται με την έγχυση του σκευάσματος στα σημεία που μας ενδιαφέρουν, σε πολύ μικρή ποσότητα, το οποίο στη συνέχεια μειώνει τις συσπάσεις των μυών που δημιουργούν ρυτίδες και αυλακώσεις. Έτσι το πρόσωπο αποκτά ανανεωμένη και ξεκούραστη όψη.

`

Bocouture

Το Bocouture είναι γνωστό ως η πιο «καθαρή» εκδοχή έγχυσης βοτουλινικής τοξίνης, η οποία δεν περιέχει πρόσθετο φορτίο πρωτεϊνών. Η απουσία του πρωτεϊνικού συμπλέγματος θεωρείται ότι βοηθά στην αποφυγή ανοσοποιητικής αντίδρασης και άρα είναι εφικτή η επανάληψη της θεραπείας χωρίς να μειώνεται η αποτελεσματικότητά της κάθε φορά.

Το Bocouture χρησιμοποιείται ευρέως στο πρόσωπο και ιδίως τις περιοχές γύρω από τα μάτια.

`

Dysport

Το Dysport συνδυάζει διαφορετικά μεγέθη πρωτεϊνικών συμπλεγμάτων και θεωρείται ότι δρα γρηγορότερα από τα άλλα σκευάσματα, ιδίως σε ό,τι αφορά τις περιοχές όπως το μέτωπο και ο λαιμός.

Η εφαρμογή του Dysport διαφέρει στην επεξεργασία και δοσολογία του διαλύματος που θα χρησιμοποιηθεί ανάλογα με τα σημεία του προσώπου που θα γίνει η θεραπεία.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ FDA

Στο ιατρείο Derma Medical χρησιμοποιούμε εξοπλισμό, προϊόντα και μεθόδους που έχουν ελεγχθεί, εγκριθεί ή πιστοποιηθεί από αναγνωρισμένους φορείς.

Για τις ενέσιμες θεραπείες προσώπου χρησιμοποιούμε επώνυμα σκευάσματα με κλινικά αποδεδειγμένα αποτελέσματα και έγκριση από τον FDA.

Συχνές ερωτήσεις για τις ενέσιμες θεραπείες προσώπου

Έχουν επιπλοκές οι ενέσιμες θεραπείες;

Η δράση τους πάνω στους μυς δεν είναι μόνιμη, αλλά εξασθενεί με το χρόνο, με αποτέλεσμα μετά από ένα διάστημα 4 με 6 μηνών οι μύες επανέρχονται στη πρότερη κατάστασή τους.

Στα σημεία των ενέσεων μπορεί να δημιουργηθούν μικρές κοκκινίλες οι οποίες εξαφανίζονται ταχύτατα.

Αν η θεραπεία γίνει σωστά, από εξειδικευμένο γιατρό, δεν υπάρχει καμία παρενέργεια. Μετά από περίπου μία εβδομάδα το πρόσωπο αρχίζει και φαίνεται νεότερο, πιο φρέσκο και ξεκούραστο, χωρίς ρυτίδες. Σαν αποτέλεσμα, το πρόσωπο φαίνεται πολύ φυσικό, χωρίς να χάσει την εκφραστικότητά του.

Πού εφαρμόζονται οι θεραπείες;

Μπορούν να εφαρμοσθούν στο πρόσωπο και στο λαιμό. Πιο συγκεκριμένα:

Στο μέτωπο.
Στα μάτια.
Στο μεσόφρυο.
Σε περιοχές του λαιμού.

Τι πρέπει να προσέξω;

Σκοπός μας είναι το υλικό να παραμείνει στη θέση που εγχύθηκε για να δράσει τοπικά και να μην διαχυθεί σε άλλα σημεία που δεν θέλουμε. Για αυτό και μετά τη θεραπεία για 4 με 5 ώρες καλό είναι να μην σκύβουμε, να μην ξαπλώνουμε, να μην πλένουμε το πρόσωπο μας με ζεστό νερό και να μην το τρίβουμε έντονα.

Να αποφεύγεται επίσης για ένα 24ωρο η λήψη ασπιρίνης και η κατανάλωση αλκοόλ.

Επειδή η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να επιφέρει μερική αδρανοποίηση του υλικού, συνεχίζουμε την αποφυγή έκθεσης σε υψηλή θερμοκρασία (σεσουάρ, πολύ ζεστό νερό, έντονη άσκηση), για τις επόμενες 2 ημέρες.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΠΛΕΥΡΑ ΣΟΥ..

Με την επιστημονική φροντίδα του Derma Medical