Θεραπείες

Νήματα
Προσώπου

Θεραπεία ανόρθωσης προσώπου με νήματα

Η θεραπεία ανόρθωσης με νήματα προσώπου αποτελεί την πλέον διαδεδομένη μέθοδο αντιμετώπισης της χαλάρωσης, χωρίς νυστέρι, μακροχρόνια αποθεραπεία και χειρουργικές τομές.

Τι είναι τα νήματα προσώπου

Η χαλάρωση αποτελεί το κατεξοχήν σημάδι της γήρανσης του δέρματος και οφείλεται στην ατροφία και μείωση του όγκου του υποδόριου ιστού. Ανάλογα με την βαρύτητα της, αντιμετωπίζεται από την αισθητική ιατρική τόσο με μη επεμβατικές όσο και επεμβατικές (χειρουργικές) μεθόδους.

Η αισθητική δερματολογία προχωρά όλο και περισσότερα σε μη-επεμβατικές ή σε ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές lifting για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης. Τo lifting με νήματα ανήκει στις ελάχιστα επεμβατικές και είναι η πλέον δεδομένη και δημοφιλής μέθοδος για ανόρθωση προσώπου.

Τα νήματα σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του προσώπου με απολύτως ασφαλή τρόπο.

Η διαδικασία της θεραπείας

Η διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου 30 με 40 λεπτά.
Η θεραπεία γίνεται με την εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας η τοπικής αναισθησίας στο σημείο εισόδου της βελόνας.

Τα νήματα εισάγονται στο δέρμα χωρίς τομές, με την βοήθεια μίας ιδιαίτερα λεπτής βελόνας και τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς.

Οι βελόνες αφαιρούνται αμέσως με μία κίνηση αφήνοντας το νήμα στη θέση που τοποθετήθηκε.

Αμέσως μετά την θεραπεία μπορεί να επιστρέψει κανείς στις καθημερινές του δραστηριότητες. Παρατηρείται άμεση και εντυπωσιακή αλλαγή, ενώ για το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να περάσουν 2-3 μήνες. Η διάρκεια του τελικού αυτού αποτελέσματος είναι περίπου 18 μήνες.

`

Νήματα PDO

Τα νήματα PDO είναι 100% βιο-απορροφήσιμα χειρουργικά ράμματα από polydioxanone.

Μετά την εισαγωγή τους, μέσα σε 120-180 ημέρες, τα νήματα απορροφώνται από τον οργανισμό.

Ο τρόπος δράσης τους είναι η ενεργοποίηση των ινοβλαστών και η παραγωγή κολλαγόνων και ελαστικών ινών γύρω τους.

Το αποτέλεσμα της ανόρθωσης διαρκεί από 1 έως 1.5 χρόνο, πολύ περισσότερο από τη διάρκεια ζωής των ίδιων των νημάτων άρα η ανόρθωση δεν πραγματοποιείται μόνο μηχανικά αλλά κυρίως μέσω της διέγερσης της φυσικής διαδικασίας ανάπλασης.

`

Νήματα Aptos

Όπως και τα νήματα PDO έτσι και τα νήματα Aptos έχουν σχεδιαστεί για ένα άμεσο και φυσικό αποτέλεσμα ενάντια στην χαλάρωση του προσώπου και την προοδευτική αποκατάσταση του χαμένου κολλαγόνου.

Τα νήματα Aptos διαφέρουν στην σύνθεση τους και στον τρόπο που λειτουργούν στον οργανισμό καθώς παράγουν περισσότερο κολλαγόνο.

Συνιστώνται για την πιο έντονη χαλάρωση του προσώπου σε αντίθεση με τα νήματα pdo που χρησιμοποιούνται για πρόωρη χαλάρωση ή ως προληπτικό μέτρο σε νεότερες γυναίκες.

Η εφαρμογή τους γίνεται με τοπική αναισθησία, διαρκεί 30 – 60 λεπτά, με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας και αποτελέσματα που διαρκούν μέχρι δύο χρόνια.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

Στο ιατρείο Derma Medical χρησιμοποιούμε εξοπλισμό, προϊόντα και μεθόδους που έχουν ελεγχθεί, εγκριθεί ή πιστοποιηθεί από αναγνωρισμένους φορείς.

Η θεραπεία με νήματα προσώπου είναι κλινικά ελεγμένη και εφαρμόζεται με υλικά που πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας, όπως νήματα PDO, καθώς και νήματα APTOS, τα οποία διαθέτουν πιστοποίηση ποιότητας ISO 13485.

Συχνές ερωτήσεις για τα νήματα προσώπου

Πότε ενδείκνυται το lifting με νήματα;

 • Μετά την ηλικία των 35 ετών.
 • Μετά από απότομη απώλεια βάρους
 • Μετά από εγκυμοσύνη.
 • Σε περίπτωση ελάστωσης ή χαλάρωσης.
 • Σε φωτογηρασμένα δέρματα.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται το ενέσιμο lifting με νήματα;

Στο πρόσωπο και στο λαιμό εφαρμόζεται στις παρακάτω περιοχές:

 • Οβάλ του προσώπου (γραμμή γνάθου)
 • Ρινοπαρειακές
 • Παρειές (μάγουλα)
 • Μέτωπο
 • Ρυτίδες κάτω από τα μάτια, πόδι της χήνας.
 • Ανύψωση φρυδιών
 • Μεσόφρυο
 • Λαιμός

Υπάρχει χρόνος αποθεραπείας και πιθανές επιπλοκές;

Δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας και μετά τη θεραπεία μπορεί κανείς να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες άμεσα.

Πιθανό να δημιουργηθούν μικρές εκχυμώσεις (οι οποίες αντιμετωπίζονται με πάγο και ειδική κρέμα (Arnica) ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργείται ένα ήπιο οίδημα το οποίο υποχωρεί σε λίγες ημέρες.

Η θεραπεία lifting με τα νήματα είναι μια γρήγορη, εύκολη, ανώδυνη και απόλυτα ασφαλής θεραπεία. Έχει σύντομο χρόνο αποθεραπείας και τα αποτελέσματα είναι αξιόπιστα και με διάρκεια.

Μπορούν τα νήματα να συνδυαστούν με άλλες θεραπείες;

Τα νήματα συνδυάζονται άριστα και με άλλες αισθητικές εφαρμογές όπως ραδιοσυχνότητα, Laser, μεσοθεραπεία, PRP, ή εμφυτεύματα με υαλουρονικό οξύ. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε την μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων.

Ανάλογα με τη θεραπεία όμως, πρέπει να τηρηθούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα ως προς τη σειρά και τα μεσοδιαστήματα μεταξύ των θεραπειών.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΠΛΕΥΡΑ ΣΟΥ..

Με την επιστημονική φροντίδα του Derma Medical