Θεραπείες

Υαλουρονικό στις Ρινοπαρειακές

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ είναι ένα άριστο υλικό γεμίσματος των ρινοπαρεικών ρυτίδων που έχουν ήδη σχηματιστεί.
Με την εφαρμογή του οι ρυτίδες στις ρινοπαρειακές αύλακες σβήνουν και το δέρμα παραμένει σφριγηλό, ενυδατωμένο και νεανικό.

Υαλουρονικό στις ρινοπαρειακές αύλακες

Οι ρινοπαρειακές αύλακες είναι οι ρυτίδες εκείνες, που ξεκινούν από την μύτη με κατεύθυνση τις γωνίες του στόματος. Όταν είμαστε νέοι σχηματίζονται μόνο όταν χαμογελάμε.

Με τα χρόνια το δέρμα μας χάνει προοδευτικά την ελαστικότητα του με αποτέλεσμα οι ρυτίδες αυτές να γίνονται πιο βαθιές.

Η εικόνα επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο εξαιτίας της απώλειας του υποδόριου λίπους στο μέσο πρόσωπο ακριβώς δηλαδή. στην υπερκείμενη περιοχή που είναι τα ζυγωματικά, τα οποία και αυτά “αδειάζουν”. Έτσι οι ρυτίδες φαίνονται και όταν το άτομο δεν εκφράζεται δηλ. γίνονται μόνιμες (στατικές).

Η διόρθωση γίνεται με ασφάλεια, ανώδυνα, και άμεσα, με εμφύτευμα υαλουρονικού οξέος. Η έκφραση του προσώπου αμέσως γίνεται πιο χαρούμενη και νεανική για αυτό και oι ρινοπαρειακές αύλακες είναι η συχνότερα ζητούμενη θέση έγχυσης υαλουρονικού οξέος.

Πώς μπορεί να βοηθήσει η θεραπεία με υαλουρονικό

Η χρήση του υαλουρονικού οξέος σκοπό έχει να «γεμίσει» τις ρυτίδες και τις βαθιές γραμμές οπουδήποτε στο πρόσωπο και ιδιαίτερα στις βαθιές ρινοπαρειακές αύλακες.

Το υλικό πρέπει να είναι αρκετά ενισχυμένο γιατί η περιοχή αυτή του προσώπου δέχεται διαρκώς δυνάμεις καθώς μιλάμε, χαμογελάμε και εκφραζόμαστε.

Με το γέμισμα οι γραμμές και οι βαθιές ρυτίδες γίνονται πιο απαλές και διορθώνονται.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι για ακόμα καλύτερο και φυσικότερο αποτέλεσμα, καλό είναι να αποκαθίσταται ταυτόχρονα και ο χαμένος “όγκος” του υπερκείμενου μέσου προσώπου δηλαδή των ζυγωματικών. Σε πολλές περιπτώσεις —και μόνον αυτή η διόρθωση, βελτιώνει έμμεσα και αποτελεσματικά, τις ρινοπαρειακές αύλακες.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

Στο ιατρείο Derma Medical χρησιμοποιούμε εξοπλισμό, προϊόντα και μεθόδους που έχουν ελεγχθεί, εγκριθεί ή πιστοποιηθεί από αναγνωρισμένους φορείς.

Τα σκευάσματα και προϊόντα που χρησιμοποιούμε για τις θεραπείες με υαλουρονικό είναι επώνυμα, υψηλής ποιότητας, με κλινικά ελεγμένο αποτέλεσμα και τα υλικά ή ουσίες στις οποίες βασίζονται έχουν εγκριθεί από τους αρμόδιους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανθρώπινη υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Συχνές ερωτήσεις για το υαλουρονικό οξύ στις ρινοπαρειακές αύλακες

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ και γιατί το επιλέγουμε;

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα από τα βασικά δομικά συστατικά του ανθρώπινου σώματος. Είναι μια υδρόφιλη ουσία η οποία λειτουργεί σαν ένα βιολογικό “σφουγγαράκι”. Δεσμεύει και συγκρατεί μόρια νερού και έτσι παίζει βασικό ρόλο στην ενυδάτωση του δέρματος, κάνοντάς το πιο ελαστικό και σφριγηλό. Αυξάνει παράλληλα την αντοχή του σε εξωτερικούς παράγοντες οι οποίοι μπορεί να φθείρουν την αντοχή του, την ελαστικότητά και την αναπλαστική του ικανότητα.

Βοηθάει επίσης στη σύνδεση των ινών του κολλαγόνου και της ελαστίνης, στην παραγωγή νέων κυττάρων και προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. Βρίσκεται σε πολλά άλλα σημεία του σώματος, όπως στα επιθήλια, στον συνδετικό ιστό και στο νευρικό σύστημα.

Ένας άνθρωπος μέσου βάρους (70 kg) έχει περίπου 15 γραμμάρια υαλουρονικού οξέος στο σώμα του.

Είναι επώδυνη η διαδικασία;

Το υαλουρονικό στις ρινοπαρειακές αύλακες εγχέεται μέσω μιας πολύ λεπτής βελόνας.

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας η δερματολόγος εφαρμόζει μια αναισθητική κρέμα, με αποτέλεσμα η θεραπεία να είναι σχεδόν ανώδυνη.

Πόσο διαρκεί το υαλουρονικό οξύ στις ρινοπαρειακές;

Το ζητούμενο βασικά στη θεραπεία είναι η φυσικότητα του αποτελέσματος και αυτό επιτυγχάνεται με τη σωστή εφαρμογή από εξειδικευμένο ιατρό.

Το ίδιο ισχύει και για την διάρκεια. Με τη σωστή επιλογή υλικού, της ποσότητάς του και του σημείου εφαρμογής, τα αποτελέσματα διαρκούν έως και 14 μήνες για κάποια υλικά.

Καλό θα ήταν όμως να μην αφήνουμε το υλικό να απορροφηθεί τελείως και να επαναλάβουμε την θεραπεία τακτικά (ανά χρόνο), προσθέτοντας μικρή ποσότητα του υλικού κάθε φορά.

Με αυτό το τρόπο το αποτέλεσμα θα είναι μόνιμο και σταθερό.

Έχει παρενέργειες το υαλουρονικό οξύ στις ρινοπαρειακές αύλακες;

Το υαλουρονικό που κυκλοφορεί από μεγάλες εταιρείες στη χώρα μας φέρει πιστοποίηση από ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς φορείς, κάτι που εγγυάται την ασφάλειά του.

Οι πιθανές παρενέργειες που μπορεί να υπάρξουν, εμφανίζονται μετά την εφαρμογή και είναι συνήθως μια ήπια ευαισθησία, ερυθρότητα και ένα ελαφρύ οίδημα στο σημείο έγχυσής του.

Υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν μικρά αιματώματα (μελανιές) κάτι που αναμένεται μετά από κάθε ενέσιμη θεραπεία και αντιμετωπίζεται εύκολα με μια ειδική κρέμα.

Οι παρενέργειες αυτές υποχωρούν μετά από 2 με 7 ημέρες.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΠΛΕΥΡΑ ΣΟΥ..

Με την επιστημονική φροντίδα του Derma Medical