FAQ
by Derma Medical

Laser αποτρίχωση

1Σε ποιες περιοχές του σώματος μπορεί να εφαρμοστεί το laser Soprano ICE Platinum;

Η laser αποτρίχωση με Soprano ICE Platinum μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος με έντονη τριχοφυΐα. Αναλυτικότερα μπορεί να εφαρμοστεί στα πόδια (μηροί, κνήμες), τα χέρια (βραχίονες, πήχεις), το μπικίνι, τις μασχάλες, την πλάτη, το πρόσωπο, την κοιλιά και το στήθος.

Ειδικά, σε περιοχές ευαίσθητες, όπως το μπικίνι και οι μασχάλες, η εφαρμογή του, είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς οι τρίχες αφαιρούνται χωρίς τον κίνδυνο εγκαύματος και με σχεδόν μηδενικό ερεθισμό των περιοχών αυτών. Στην περίπτωση του προσώπου και συγκεκριμένα στο μουστάκι, η αποτρίχωση laser προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα, χωρίς τον κίνδυνο της πρόωρης γήρανσης του δέρματος της ευαίσθητης αυτής περιοχής.

2Για ποιο λόγο να προτιμήσω τη μέθοδο με laser σε σχέση με κάποια άλλη κλασική μέθοδο αποτρίχωσης;

Οι κλασικές μέθοδοι αποτρίχωσης υστερούν σε σχέση με τη laser αποτρίχωση η οποία παρέχει μόνιμα αποτελέσματα.
Η laser αποτρίχωση εγγυάται μόνιμο αποτέλεσμα, σε γρήγορο χρονικό διάστημα και χωρίς πόνο.

Ακόμα ένας πολύ σημαντικός λόγος να προτιμήσουμε τη laser αποτρίχωση είναι τα ενδεχόμενα ιατρικά προβλήματα που μπορεί να έχει ένα άτομο, όπως:

 • Η θυλακίτιδα: Είναι ένας πολύ συνηθισμένος, αλλά σημαντικός λόγος. Η θυλακίτιδα είναι η φλεγμονή του θύλακα της τρίχας και εκδηλώνεται με φλύκταινες (κόκκινα σπυράκια με πύον), οι οποίες εμφανίζονται μετά από αποτρίχωση με τις κλασικές μεθόδους. Οφείλεται συνήθως σε τρίχα που έχει γυρίσει μέσα στο δέρμα και μπορεί να αφήσει μόνιμες πανάδες στην επιδερμίδα.
 • Τα κονδυλώματα: Ασθενείς με ιστορικό κονδυλωμάτων ή θηλωμάτων θα πρέπει να κάνουν αποτρίχωση με laser, έτσι ώστε να αποφεύγεται η εξάπλωση και διασπορά των βλαβών σε άλλα σημεία του σώματος, κάτι που μπορεί να γίνει με τις άλλες μεθόδους, λόγω των μικροτραυματισμών που συμβαίνουν.
 • Kύστη κόκκυγος: Αυτή η νόσος οφείλεται σε παγίδευση τριχών στη μεσογλουτιαία περιοχή. Με τη χρήση laser αποτρίχωσης, αποφεύγεται η υποτροπή.
 • Άτομα επιρρεπή σε ερεθισμούς και δερματίτιδες: Οφείλονται κυρίως σε αποτριχωτικές κρέμες, θα ωφεληθούν με τη χρήση του laser για αποτρίχωση.
3Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για το τελικό αποτέλεσμα;

Ο απαιτούμενος αριθμός συνεδριών εξαρτάται από την περιοχή του σώματος που μας ενδιαφέρει, το χρώμα και τον τύπο του δέρματος και των τριχών. Στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζονται περίπου 6 με 8 συνεδρίες, μία φορά το μήνα.

4Πόση ώρα διαρκεί;

Η διάρκεια κάθε συνεδρίας ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή που εφαρμόζεται και κυμαίνεται από λίγα λεπτά, για παράδειγμα για το πρόσωπο, έως 45 λεπτά για τα πόδια.

5Υπάρχει ανάγκη προετοιμασίας πριν τη συνεδρία laser;

Η περιοχή εφαρμογής πρέπει να είναι ξυρισμένη μία μέρα πριν την εφαρμογή, καθαρή και να μην έχει ίχνη καλλυντικών και προϊόντων περιποίησης. Είναι καλό την ημέρα της συνεδρίας να μην έχει προκληθεί εφίδρωση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται καμία άλλη αποτριχωτική μέθοδος, παρά μόνο ξυράφι εάν αυτό είναι αναγκαίο.

6Mπορώ να ξυριστώ μετά την συνεδρία laser;

Επιτρέπεται το ξύρισμα αλλά όχι η χρήση κεριού ή άλλων προϊόντων, ώστε να μην καταστραφούν οι τριχοθύλακες και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά της θερμότητας του laser.

7Πότε θα αρχίσουν να πέφτουν οι τρίχες μετά το laser;

Η εξάλειψη της τριχοφυΐας ξεκινά από την πρώτη κιόλας συνεδρία και το αποτέλεσμα θα γίνει πλήρως ορατό σε μερικές ημέρες.

8Θα χρειαστώ επαναληπτικές συνεδρίες μετά την ολοκλήρωση;

Με τη μέθοδο Soprano Ice Platinum για laser αποτρίχωση δεν χρειάζονται επαναληπτικές συνεδρίες.

Υαλουρονικό οξύ

1Τι είναι το υαλουρονικό οξύ και γιατί το επιλέγουμε;

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα από τα βασικά δομικά συστατικά του ανθρώπινου σώματος. Είναι μια υδρόφιλη ουσία η οποία λειτουργεί σαν ένα βιολογικό “σφουγγαράκι”. Δεσμεύει και συγκρατεί μόρια νερού και έτσι παίζει βασικό ρόλο στην ενυδάτωση του δέρματος, κάνοντάς το πιο ελαστικό και σφριγηλό. Αυξάνει παράλληλα την αντοχή του σε εξωτερικούς παράγοντες οι οποίοι μπορεί να φθείρουν την αντοχή του, την ελαστικότητά και την αναπλαστική του ικανότητα.

Βοηθάει επίσης στη σύνδεση των ινών του κολλαγόνου και της ελαστίνης, στην παραγωγή νέων κυττάρων και προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. Βρίσκεται σε πολλά άλλα σημεία του σώματος, όπως στα επιθήλια, στον συνδετικό ιστό και στο νευρικό σύστημα.

Ένας άνθρωπος μέσου βάρους (70 kg) έχει περίπου 15 γραμμάρια υαλουρονικού οξέος στο σώμα του.

2Πώς αξιολογούνται τα άτομα για αύξηση χειλιών;

Πριν από τη θεραπεία η αξιολόγηση του προσώπου και των χειλιών ειδικότερα, είναι μεγάλης σημασίας. Θα λάβουμε υπόψη τον όγκο, τη φυσιογνωμία και τη φυσική κατασκευή των χειλιών, ώστε να έχουμε ένα φυσικό και αισθητικά επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η αναλογία των χειλιών είναι 1,5 προς 1 (κάτω χείλος – πάνω χείλος), πράγμα που σημαίνει ότι το κάτω χείλος θα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο, προκειμένου να φαίνεται απόλυτα φυσικό, χωρίς δηλαδή κανένα αντιληπτό σημάδι παρέμβασης.

3Σε ποια ηλικία συνήθως κάνουμε υαλουρονικό οξύ στα χείλη;

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην ηλικία για την εφαρμογή υαλουρονικού οξέος στα χείλια. Ανάλογα με το πρόβλημα, μπορεί να γίνει σε κάθε ηλικία συνήθως όμως προτείνεται να ξεκινά μετά την εφηβεία.

Το μικρό μέγεθος των χειλιών απασχολεί συνήθως άτομα ηλικίας μεταξύ 20 και 35 ετών, ενώ σε ηλικίες μετά τα 40 κάνουμε αυξητική των χειλιών για να διορθώσουμε εκτός από το μέγεθος (μικρά ή ατροφικά χείλια) και τα ζαρωμένα χείλια που αποτελούν συχνό πρόβλημα στις μεγαλύτερες ηλικίες.

4Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες εφαρμογές του υαλουρονικού οξέος, το υλικό απορροφάται σταδιακά από τον οργανισμό μας.

Η διάρκεια της δράσης του όμως είναι διπλάσια από τις υπόλοιπες εφαρμογές και μπορεί να φτάσει τους 18 μήνες ή και τα 2 χρόνια.

Καλό θα ήταν να μην αφήσουμε το υαλουρονικό να απορροφηθεί τελείως (και να αδειάσουν οι «αποθήκες»), αλλά κάθε χρόνο να κάνουμε μια συντήρηση για να αντικαθιστούμε την ποσότητα που χάθηκε.

Με τον τρόπο αυτό δεν θα υπάρχει μεταβολή στο πρόσωπο. Τα αποτελέσματα θα είναι μόνιμα και παρόμοια με την ποσότητα που βάλαμε αρχικά.

5Έχει παρενέργειες η αυξητική των χειλιών ή/και η αύξηση ζυγωματικών με υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό που κυκλοφορεί στην χώρα μας προέρχεται από μεγάλες εταιρείες και φέρει πιστοποίηση από ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς οργανισμούς φαρμάκων, κάτι που εγγυάται την ασφάλειά του.

Οι πιθανές παρενέργειες που μπορεί να υπάρξουν, εμφανίζονται μετά την εφαρμογή και είναι συνήθως μια ήπια ευαισθησία, ερυθρότητα και ένα ελαφρύ οίδημα στο σημείο έγχυσής του.

Υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν μικρά αιματώματα (μελανιές) κάτι που αναμένεται μετά από κάθε ενέσιμη θεραπεία, τα οποία και αντιμετωπίζονται εύκολα με μια ειδική κρέμα. Οι παρενέργειες αυτές υποχωρούν μετά από 2 με 7 ημέρες.

6Κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται η θεραπεία;

Το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιείται για την αύξηση των χειλιών είναι πιο λεπτόρρευστο σε σχέση με αυτό που χρησιμοποιείται για άλλα σημεία του προσώπου. Ο λόγος είναι για να μην γίνεται αντιληπτό και να μην ψηλαφίζεται. Γι αυτό όμως και διασπάται λίγο πιο γρήγορα από τον οργανισμό.

Η διάρκεια του υαλουρονικού οξέος στα χείλια είναι 6 – 12 μήνες.

Καλό θα ήταν όμως να μην αφήνουμε το υλικό αν απορροφηθεί τελείως και να επαναλάβουμε την θεραπεία τακτικά, προσθέτοντας μικρή ποσότητα του υλικού κάθε φορά. Με αυτό το τρόπο το αποτέλεσμα θα είναι μόνιμο και σταθερό.

7Πόσο διαρκεί το υαλουρονικό οξύ στις ρινοπαρειακές;

Το ζητούμενο βασικά στη θεραπεία είναι η φυσικότητα του αποτελέσματος και αυτό επιτυγχάνεται με τη σωστή εφαρμογή από εξειδικευμένο ιατρό.

Το ίδιο ισχύει και για την διάρκεια. Με τη σωστή επιλογή υλικού, της ποσότητάς του και του σημείου εφαρμογής, τα αποτελέσματα διαρκούν έως και 14 μήνες για κάποια υλικά.

Καλό θα ήταν όμως να μην αφήνουμε το υλικό να απορροφηθεί τελείως και να επαναλάβουμε την θεραπεία τακτικά (ανά χρόνο), προσθέτοντας μικρή ποσότητα του υλικού κάθε φορά.

Με αυτό το τρόπο το αποτέλεσμα θα είναι μόνιμο και σταθερό.

8Έχει παρενέργειες το υαλουρονικό οξύ στις ρινοπαρειακές αύλακες;

Το υαλουρονικό που κυκλοφορεί από μεγάλες εταιρείες στη χώρα μας φέρει πιστοποίηση από ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς φορείς, κάτι που εγγυάται την ασφάλειά του.

Οι πιθανές παρενέργειες που μπορεί να υπάρξουν, εμφανίζονται μετά την εφαρμογή και είναι συνήθως μια ήπια ευαισθησία, ερυθρότητα και ένα ελαφρύ οίδημα στο σημείο έγχυσής του.

Υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν μικρά αιματώματα (μελανιές) κάτι που αναμένεται μετά από κάθε ενέσιμη θεραπεία και αντιμετωπίζεται εύκολα με μια ειδική κρέμα.

Οι παρενέργειες αυτές υποχωρούν μετά από 2 με 7 ημέρες.

9Μπορεί η θεραπεία να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες;

Σε συνδυασμό με μία ενέσιμη θεραπεία, έχουμε βελτίωση και του άνω τριτημορίου του προσώπου και έτσι πετυχαίνουμε μια συνολικά ανανεωμένη εικόνα. Επίσης μπορούμε να βελτιώσουμε και την εικόνα του δέρματος του προσώπου, με την χρήση Laser, η dermapen απομακρύνοντας τυχόν κηλίδες και άλλες δυσχρωμίες από το δέρμα, προκαλώντας παράλληλα τη σύσφιξή του.

10Τι πρέπει να προσέχετε μετά την θεραπεία με υαλουρονικό οξύ

Πρέπει να ακολουθήσετε τις ακόλουθες απλές οδηγίες:

 • Εφαρμόστε πάγο εάν είναι αναγκαίο, για έως 24 ώρες, σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού.
 • Πάρτε αντιφλεγμονώδη φάρμακα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού.
 • Αποφύγετε το μασάζ στην περιοχή της θεραπείας.
 • Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο σαν γενική προφύλαξη.
 • Κατά τον ύπνο αποφύγετε να πιέζετε την περιοχή θεραπείας πάνω στο μαξιλάρι για 1 ή 2 ημέρες.
 • Μετά δεν υπάρχει πρόβλημα επειδή το υαλουρονικό τραβάει νερό και ενσωματώνεται στο δέρμα.
 • Συνιστάται επίσης να πίνετε αρκετό νερό (1-2 λίτρα) τις πρώτες ημέρες.

Eνέσιμες θεραπείες προσώπου

1Έχουν επιπλοκές οι ενέσιμες θεραπείες;

Η δράση τους πάνω στους μυς δεν είναι μόνιμη, αλλά εξασθενεί με το χρόνο, με αποτέλεσμα μετά από ένα διάστημα 4 με 6 μηνών οι μύες επανέρχονται στη πρότερη κατάστασή τους.

Στα σημεία των ενέσεων μπορεί να δημιουργηθούν μικρές κοκκινίλες οι οποίες εξαφανίζονται ταχύτατα.

Αν η θεραπεία γίνει σωστά, από εξειδικευμένο γιατρό, δεν υπάρχει καμία παρενέργεια. Μετά από περίπου μία εβδομάδα το πρόσωπο αρχίζει και φαίνεται νεότερο, πιο φρέσκο και ξεκούραστο, χωρίς ρυτίδες. Σαν αποτέλεσμα, το πρόσωπο φαίνεται πολύ φυσικό, χωρίς να χάσει την εκφραστικότητά του.

2Πού εφαρμόζονται οι θεραπείες;

Μπορούν να εφαρμοσθούν στο πρόσωπο και στο λαιμό. Πιο συγκεκριμένα:

 • Στο μέτωπο.
 • Στα μάτια.
 • Στο μεσόφρυο.
 • Σε περιοχές του λαιμού.
3Τι πρέπει να προσέξω;

Σκοπός μας είναι το υλικό να παραμείνει στη θέση που εγχύθηκε για να δράσει τοπικά και να μην διαχυθεί σε άλλα σημεία που δεν θέλουμε. Για αυτό και μετά τη θεραπεία για 4 με 5 ώρες καλό είναι να μην σκύβουμε, να μην ξαπλώνουμε, να μην πλένουμε το πρόσωπο μας με ζεστό νερό και να μην το τρίβουμε έντονα.

Να αποφεύγεται επίσης για ένα 24ωρο η λήψη ασπιρίνης και η κατανάλωση αλκοόλ.

Επειδή η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να επιφέρει μερική αδρανοποίηση του υλικού, συνεχίζουμε την αποφυγή έκθεσης σε υψηλή θερμοκρασία (σεσουάρ, πολύ ζεστό νερό, έντονη άσκηση), για τις επόμενες 2 ημέρες.

Μεσοθεραπεία προσώπου

1Είναι επώδυνη η διαδικασία της μεσοθεραπείας προσώπου;

Πριν από τη διενέργεια της μεσοθεραπείας γίνεται τοπική αναισθησία του δέρματος με τη χρήση αποτελεσματικής αναισθητικής κρέμας ή και τη χρήση πάγου.

Η τοπική αναισθησία εφαρμόζεται για την ελαχιστοποίηση έως εξάλειψη της πολύ μικρής ενόχλησης που προκαλούν τα τσιμπήματα με την λεπτή βελόνα.

Μετά τη θεραπεία είναι δυνατόν να εφαρμοσθεί ένα ανακουφιστικό δροσερό επίθεμα στη μορφή του gel η μιας μάσκας για να καταπολεμήσει ένα μικρό αίσθημα καύσου που πιθανόν να υπάρχει.

Όταν διενεργείται μεσοθεραπεία με τη χρήση της συσκευής dermapen, αυτή είναι πρακτικά ανώδυνη.

2Πόσες συνεδρίες μεσοθεραπείας προσώπου θα χρειασθούν;

Για το μέγιστο αποτέλεσμα απαιτούνται, συνήθως 4-6 συνεδρίες, μία ανά εβδομάδα, σαν θεραπεία εφόδου και ακολούθως, σαν θεραπεία συντήρησης, μία έως δύο θεραπείες το χρόνο.

Το σύνηθες είναι τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας προσώπου να φαίνονται από τη πρώτη κιόλας συνεδρία.

3Έχει επιπλοκές η μεσοθεραπεία προσώπου;

Η μεσοθεραπεία σαν μέθοδος είναι μια εξαιρετικά ασφαλής μέθοδος η οποία στερείται επιπλοκών.

Όταν διενεργείται μεσοθεραπεία με τις ειδικές βελόνες μπορεί να εμφανισθούν μικρές πετέχειες (μελανιές), σαν αποτέλεσμα των νυγμών με τη βελόνα, οι οποίες υποχωρούν σύντομα μόνες τους ή με τη χρήση ειδικής κρεμάς.

Όταν χρησιμοποιείται για τη μεσοθεραπεία η συσκευή Dermapen μπορεί μετά να υπάρχει μια μικρή ερυθρότητα στο πρόσωπο η οποία επίσης υποχωρεί σύντομα.

Mεσοθεραπεία κατά της κυτταρίτιδας

1Είναι επώδυνη η μεσοθεραπεία για κυτταρίτιδα;

Για την ελαχιστοποίηση του αισθήματος δυσφορίας το οποίο ενδεχόμενα δημιουργείται, χρησιμοποιείται πάγος, ο οποίος εφαρμόζεται στη περιοχή πριν την έναρξη της θεραπείας.

Με καλή προετοιμασία και με τη χρήση των κατάλληλων λεπτών βελονών η μεσοθεραπεία για κυτταρίτιδα είναι πολύ καλά ανεκτή.

2Ποιες είναι οι επιπλοκές της μεσοθεραπείας για κυτταρίτιδα;

Η μεσοθεραπεία για κυτταρίτιδα, όπως και οι λοιπές μεσοθεραπείες , είναι μια εξαιρετικά ασφαλής θεραπεία η οποία στερείται πρακτικά επιπλοκών.

Υπάρχει μόνο το ενδεχόμενο της δημιουργίας πετεχιών (μελανιές) οι οποίες οφείλονται στους νυγμούς από τη βελόνα και οι οποίες φεύγουν σε λίγες μέρες είτε από μόνες τους είτε με την βοήθεια ειδικής κρέμας.

3Πόσες συνεδρίες μεσοθεραπείας απαιτούνται και με πια συχνότητα;

Η θεραπεία εφόδου περιλαμβάνει 6-8 συνεδρίες, μία ανά 10-14 ημέρες. Ακολούθως η θεραπεία συντήρησης περιλαμβάνει 1-2 θεραπείες το χρόνο.

Cavitation

1Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Μια συνεδρία cavitation μπορεί να διαρκέσει από 20 έως 45 λεπτά, ανάλογα με την περιοχή του σώματος που θα εφαρμοστεί.

2Είναι επώδυνη η διαδικασία;

Όχι. Η αίσθηση του cavitation μοιάζει με μασάζ και κατά τη διάρκεια της θεραπείας η στοχευμένη περιοχή γίνεται ζεστή.

3Σε ποια σημεία του σώματος μπορεί να εφαρμοστεί;

Το cavitation μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε περιοχή του σώματος: κοιλιά, γλουτοί, μέση, χέρια, πόδια, πρόσωπο, λαιμός.

4Κάθε πότε πρέπει να εφαρμόζεται η θεραπεία;

Προτείνουμε τουλάχιστον μία συνεδρία την εβδομάδα και τουλάχιστον 8 έως 12 συνεδρίες, ανάλογα με τις περιοχές που θα την εφαρμόσουμε. Σε κάθε επίσκεψη το αποτέλεσμα είναι όλο και πιο αισθητό, ενώ μπορεί να επιταχυνθεί με τη σωματική άσκηση και την ισορροπημένη διατροφή.

5Χρειάζεται προετοιμασία πριν από τη θεραπεία;

Στην αποτελεσματικότητα της θεραπείας συμβάλλει σημαντικά να είναι το σώμα μας καλά ενυδατωμένο και ξεκούραστο. Για αυτό είναι καλό να πίνουμε άφθονο νερό (2 με 3 λίτρα νερό ημερησίως) τις 2-3 ημέρες πριν τη θεραπεία.

6Σε ποιους απευθύνεται το cavitation

Το cavitation είναι ιδανικό για υγιείς άνδρες και γυναίκες με τοπικό πάχος. Δεν εφαρμόζεται σε εγκύους, υπέρβαρα άτομα ή άτομα με μεταλλικό εμφύτευμα, βηματοδότη ή ενεργή αντλία έγχυσης.

Nήματα προσώπου

1Πότε ενδείκνυται το lifting με νήματα;
 • Μετά την ηλικία των 35 ετών.
 • Μετά από απότομη απώλεια βάρους
 • Μετά από εγκυμοσύνη.
 • Σε περίπτωση ελάστωσης ή χαλάρωσης.
 • Σε φωτογηρασμένα δέρματα.
2Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται το ενέσιμο lifting με νήματα;

Στο πρόσωπο και στο λαιμό εφαρμόζεται στις παρακάτω περιοχές:

 • Οβάλ του προσώπου (γραμμή γνάθου)
 • Ρινοπαρειακές
 • Παρειές (μάγουλα)
 • Μέτωπο
 • Ρυτίδες κάτω από τα μάτια, πόδι της χήνας.
 • Ανύψωση φρυδιών
 • Μεσόφρυο
 • Λαιμός
3Υπάρχει χρόνος αποθεραπείας και πιθανές επιπλοκές;

Δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας και μετά τη θεραπεία μπορεί κανείς να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες άμεσα.

Πιθανό να δημιουργηθούν μικρές εκχυμώσεις (οι οποίες αντιμετωπίζονται με πάγο και ειδική κρέμα (Arnica) ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργείται ένα ήπιο οίδημα το οποίο υποχωρεί σε λίγες ημέρες.

Η θεραπεία lifting με τα νήματα είναι μια γρήγορη, εύκολη, ανώδυνη και απόλυτα ασφαλής θεραπεία. Έχει σύντομο χρόνο αποθεραπείας και τα αποτελέσματα είναι αξιόπιστα και με διάρκεια.

4Μπορούν τα νήματα να συνδυαστούν με άλλες θεραπείες;

Τα νήματα συνδυάζονται άριστα και με άλλες αισθητικές εφαρμογές όπως ραδιοσυχνότητα, Laser, μεσοθεραπεία, PRP, ή εμφυτεύματα με υαλουρονικό οξύ. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε την μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων.

Ανάλογα με τη θεραπεία όμως, πρέπει να τηρηθούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα ως προς τη σειρά και τα μεσοδιαστήματα μεταξύ των θεραπειών.

Αναίμακτη βλεφαροπλαστική

1Έχει επιπλοκές η θεραπεία αναίμακτης βλεφαροπλαστικής;

Η αναίμακτη βλεφαροπλαστική στερείται πρακτικά επιπλοκών.

Στη περιοχή της θεραπείας εξαιτίας της εξάχνωσης, δημιουργείται ένα μικρό οίδημα το οποίο υποχωρεί σε λίγες ημέρες. Οι μικρές κηλίδες (spots) που δημιουργεί η εξάχνωση, επίσης δεν διαρκούν πολύ και φεύγουν τις επόμενες ημέρες.

Το άτομο μετά την θεραπεία μπορεί να επανέλθει στις δραστηριότητές του και το μόνο που χρειάζεται είναι συχνή ενυδάτωση της περιοχής.

Τα αποτελέσματα αρχίζουν να είναι ορατά μετά από μια εβδομάδα και μεγιστοποιούνται τις επόμενες εβδομάδες.

2Πόσο διαρκεί η θεραπεία και πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Η θεραπεία δεν διαρκεί πάνω από μία ώρα. Συνήθως απαιτούνται 2-3 συνεδρίες για την επίτευξη του μέγιστου αποτελέσματος.

Χημικό peeling

1Ποια είναι η δράση του χημικού peeling;

Το χημικό peeling ενισχύει και απαλύνει την υφή του δέρματος. Είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τις ατέλειες του προσώπου, τις ρυτίδες, και τη ανομοιόμορφη χρώση του δέρματος.

Με το peeling γίνεται απολέπιση των εξωτερικών στρωμάτων του νεκρού δέρματος, αποκαλύπτοντας ένα νέο στρώμα με βελτιωμένο τόνο, υφή και χρώμα.

2Πόσοι τύποι χημικού peeling υπάρχουν;

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι ανάλογα με τη δραστικότητα των διαλυμάτων και το βάθος της απολέπισης την οποία προκαλούν στην επιδερμίδα: Ο επιφανειακός τύπος, ο μέτριος και ο βαθύς. Τα μέτρια peeling είναι τα συχνότερα χρησιμοποιούμενα.

Οι χημικές ουσίες είναι κυρίως διαλύματα που χρησιμοποιούν φαινόλη, τριχλωροξικό οξύ (TCA) και αλφα-υδροξυοξέα (AHA), όπως το γλυκολικό οξύ, το γαλακτικό οξύ και τα οξέα φρούτων, σε διάφορες πυκνότητες καθώς επίσης το διάλυμα Jessner.

Το βαθύ χημικό peeling επιτυγχάνεται με τη φαινόλη και το τριχλωροξικό οξύ, ενώ τα άλφα-υδροξυοξέα προορίζονται για ελαφριά, επιφανειακή ανανέωση της επιδερμίδας.

Η ακριβής φόρμουλα που χρησιμοποιείται στα χημικά διαλύματα μπορεί να μεταβληθεί για να καλύψει τις ανάγκες κάθε ασθενούς χωριστά.

3Πού εφαρμόζεται η θεραπεία;

Το χημικό peeling χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ορισμένων καταστάσεων, όπως:

 • Κοινή ακμή, ροδόχρους ακμή, ουλές ακμής.
 • Λεπτές ρυτίδες προσώπου.
 • Δυσχρωμίες από τον ήλιο και μέλασμα.
 • Ρυτίδες γύρω από τα μάτια.
 • Χαλάρωση του δέρματος.
4Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες αισθητικές θεραπείες;

Το χημικό peeling συνδυάζεται με πολλές αισθητικές εφαρμογές όπως Bοτουλινική Τοξίνη, υαλουρονικό οξύ, νήματα και μεσοθεραπεία.

Στο ιατρείο χρησιμοποιείται συχνά σαν προετοιμασία για άλλες θεραπείες ιδιαίτερα πριν την μεσοθεραπεία στο πρόσωπο και στα μάτια.

Η εφαρμογή του μπορεί να γίνει εύκολα και χωρίς φόβο στην ίδια συνεδρία.

Δερμοαπόξεση με διαμάντι

1Τι επιτυγχάνουμε με την δερμοαπόξεση προσώπου με διαμάντια;

Η δερμοαπόξεση είναι μια εύκολη, απλή και γρήγορη θεραπεία και προσφέρει βαθύ ιατρικό καθαρισμό του προσώπου.

Με την δερμοαπόξεση επιτυγχάνεται:

 • Απολέπιση και απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας.
 • Λείανση και βελτίωση της υφής του δέρματος.
 • Λάμψη και μείωση των πανάδων.
 • Βαθύ καθαρισμό με αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων και ανοιχτών πόρων.
 • Λείανση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.
 • Μείωση των ουλών της ακμής.
 • Ανάπλαση και σύσφιξη με δημιουργία καινούργιου κολλαγόνου.
 • Καλύτερη ροή της λέμφου και μείωση των οιδημάτων (πρηξίματα).
2Είναι επώδυνη η δερμοαπόξεση με διαμάντια;

Η δερμοαπόξεση χαρακτηρίζεται ως μία εντελώς ανώδυνη θεραπεία.

Η διάρκειά της είναι περίπου 30 λεπτά. Μετά το τέλος της εφαρμογής τοποθετείται μια ειδική μάσκα αποθεραπείας ανάλογα με τη περίπτωση.

Τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι άμεσα αντιληπτά από τη πρώτη κιόλας θεραπεία. Το δέρμα εμφανίζεται λείο, καθαρό και πολύ λαμπερό όμως υπάρχει ένας ήπιος ερεθισμός του δέρματος, αμέσως μετά τη δερμοαπόξεση με διαμάντια ο οποίος υποχωρεί σε λίγες ώρες.

3Μπορώ να συνδυάσω την δερμοαπόξεση με διαμάντια, με άλλες θεραπείες;

Και βέβαια, η δερμοαπόξεση με διαμάντια μπορεί να συνδυαστεί με επιτυχία και με άλλες θεραπείες όπως η μεσοθεραπεία, το υαλουρονικό οξύ (fillers), τα νήματα προσώπου – λαιμού, το χημικό peeling και το fractional laser CO­­2.

Ανάλογα με την περίπτωση προτείνονται οι κατάλληλοι εξατομικευμένοι συνδυασμοί για την επίτευξη του βέλτιστου αισθητικού αποτελέσματος.